Innolla opiskelukykyä -materiaali

Materiaalipaketin tavoitteena on tarjota tietoa ja virikkeitä yliopistoyhteisöille opiskelukyvyn ja opiskeluinnon lisäämiseksi.


Opiskelukykyyn ja opiskeluintoon paneudutaan neljästä näkökulmasta:

 1. Iloitsemme ja innostumme
 2. Yritämme ja uskallamme
 3. Osaamme ja pärjäämme
 4. Voimme hyvin ja pidämme huolta

Materiaali sopii hyödynnettäväksi korkeakoulujen eri tasoilla ja opiskelijajärjestöissä. Materiaalia voidaan käyttää keskustelun herättämiseksi erilaisissa kehittämisryhmissä, työpajoissa, kokouksissa ja kahvipöydissä. Erityisesti toivomme, että opiskelijat ja henkilökunta käyttävät materiaalia yhdessä.

Paketti sisältää vihkon, pohdintakysymyksiä sisältäviä kortteja, tuunattavan julisteen ja kommentoivia tarroja. Vihkossa on paitsi perustietoa opiskelukyvystä, myös tutkimustietoa esimerkiksi opiskeluinnon ja opiskelutaitojen merkityksestä. Lisäksi vihkossa annetaan ideoita teemakorttien ja julisteen käyttöön.

Tiesitkö, että innostuneet opiskelijat suorittavat 9 opintopistettä muita opiskelijoita enemmän lukukaudessa?

Materiaali pdf-muodossa:

Sovellusideoita

Innolla opiskelukykyä -materiaalia voi soveltaa omien tarpeiden mukaan. Erityisesti kysymyskortit on monissa yhteyksissä todettu hyödyllisiksi. Niistä voi valita yhden kysymyksen työstettäväksi tai rakentaa kokonaisen työpajan kysymysten ympärille.

Materiaalia on käytetty muun muassa:

 • hops-ohjauksessa
 • tutorkoulutuksissa
 • kansainvälisten maisteriohjelmien kehittämisessä
 • ylioppilaskunnan ja yliopiston hallitusten yhteisessä työpajassa
 • työyhteisön kehittämisessä
 • edustajiston työpajassa
 • opiskelija-aktiivien yhdenvertaisuuskoulutuksissa
 • ainejärjestön toiminnan kehittämisessä

Painettava materiaali

Materiaalista on tehty painovalmiit pdf-versiot, joiden avulla kuka tahansa voi ottaa painoksen materiaaleista. Paino-ohjeistus on saatavissa suomeksi, ja siitä selviää esimerkiksi tarvittavat paperilaadut. Ohjeessa on myös malli painotalolle lähetettävästä tarjouspyynnöstä.